Pregatirea mesei a devenit, mai ales in ultima perioada, un „ritual” care deja implica mai mult de un membru al familiei. Avand in vedere nevoia familiilor de a comunica si a crea mereu conexiuni, timpul petrecut in bucatarie poate fi cu usurinta transformat in „ore de calitate” petrecute impreuna, ca un teambuilding alaturi de cele mai dragi persoane. Iar ideea chiar are potential, pentru ca sunt o multime de lucruri pe care le puteti face impreuna ca sa va distrati in adevaratul sens la cuvantului!

Implica-i cat poti de mult pe cei mici, iar inspiratia va veni instant la pachet! Cere-le parerea, planuiti impreuna mesele, afla ce isi doresc, iar interesul lor va fi din start mult mai mare. Si de ce sa nu mergeti mai departe cu mici ghicitori despre mancare, povesti cum pregateai tu masa in copilarie sau sfaturi despre cum se folosesc diferite ustensile. Aici, micile competitii constructive pot face minuni, insa la final, recompensele ar trebui sa existe pentru toata lumea!

Puneti muzica si...dansati! Cine spune ca masa se pregateste in liniste? Muzica pe fundal anima imediat atmosfera, mai ales daca aveti chef si de mici dansuri impreuna. Si de ce sa n-o duceti si mai departe? O sesiune de karaoke pe melodii cunoscute de toata lumea este oricand binevenita, mai ales cand lingurile de lemn pot fi „betele” perfecte pentru tobele imaginare ale celor mici!

Joaca serioasa merge mai departe la asezarea mesei! Lasa-i pe cei mici sa-si exprime creativitatea si sa pregateasca masa pentru pranz sau cina asa cum isi imagineaza! Pune-le la dispozitie farfuriile, tacamurile si paharele, dar si accesorii pentru masa precum servetele colorate sau decoratiuni, pe care sa le imbine cum isi doresc. Provoaca-i sa-ti faca o surpriza, iar la final le „jurizezi” creatia! Cu siguranta se vor simti extrem de bine cu aceasta responsabilitate!

Si pentru ca distractia vine din timpul petrecut impreuna, uneori starea de bine apare instant chiar si cand planuiti impreuna meniul de mancare pe care vreti sa-l comandati online! Cand optiunile de bunatati sunt multe si gustoase, poate fi dificil sa va decideti, insa puteti oricand vota! Iar in final, obtineti un meniu pus la cale de toti impreuna, pe care noi abia asteptam sa vi-l aducem cu drag, acasa!

In final, ce ramane e satisfactia unei mese delicioase la care ati contribuit cu totii si bucuria sincera care se naste din timpul petrecut cu cei care conteaza!