„Ce mancam azi?” este o intrebare care se aude de multe ori in orice familie. Si desi este absolut normal sa ramaneti fara inspiratie uneori, daca nu trece o zi fara sa va intrebati asta, probabil ca o schimbare ar fi binevenita. Iar aceasta poate veni tocmai din modul in care va planificati mesele in familie, lucru care poate fi cu usurinta dat peste cap de agitatia vietii din fiecare zi. Insa e foarte posibil ca beneficiile sa te convinga ca merita sa depuneti cu totii un efort pentru a va organiza in aceasta directie.

In primul rand, planificarea meselor este una dintre cele mai bune modalitati prin care te asiguri ca oferi familiei tale hrana sanatoasa de care are nevoie in fiecare zi. Punand la cale meniul pentru fiecare zi dintr-o saptamana, ai o privire de ansamblu asupra felurilor de mancare gatita pe care le veti avea la masa, deci si asupra aportului nutritional pe care acestea le ofera. Iar pentru cei mici acesta este un aspect foarte important, pentru ca au nevoie de toate sursele de nutrienti posibile pentru a creste si a se dezvolta armonios. Mai mult, studiile realizate de publicatia BioMed Central din Marea Britanie au constatat ca exista o legatura stransa intre alimentatia sanatoasa si performanta scolara, tonusul in activitatile fizice, starea de bine si in cele din urma adoptarea unei vieti sanatoase la maturitate.

Apoi, daca iti faci timp pentru planificare meselor, vei vedea ca pe termen lung reusesti sa economisesti mai mult. Daca stii care va fi meniul pentru cateva zile sau o saptamana, nu vei mai cumpara ingrediente in plus pentru mese neplanificate, nu vei mai comanda fast food din impuls sau alte feluri de mancare nesanatoase, care pot adauga mult la cheltuielile unei saptamani in familie. Mai mult, un efect vizibil al faptului ca planifici exact in ce va consta fiecare masa este faptul ca veti reduce considerabil risipa de mancare!

Totodata, un meniu bine pus la punct de la inceput de saptamana inseamna mai putin timp pierdut, mai putin efort si stres si mai multe momente de calitate petrecute cu cei dragi.

Si tocmai de aceea, Oala Cu Bunatati este exact despre asta: despre planificarea meselor pe mai multe zile si comandarea bunatatilor pe care ti le doresti pe masa, dintr-o multime de optiuni pentru toate gusturile! Mesele in familie vor fi complete pana la ultimul fel de mancare, pentru ca poti incepe cu aperitivele, apoi sa alegi din varietatea de ciorbe si supe, dupa care sa vezi ce va place dintre bunatatile de pui, porc, vita sau curcan. Nu uita de garniturile pe gustul tuturor si, bineinteles, asigura-te ca bifezi si desertul

Cand stii ca masa trebuie sa apara exact atunci cand ai planuit, cand ai linistea ca va veti bucura de un meniu complet, pe care l-ati ales impreuna, cand stresul legat de gatitul zilnic se risipeste, stii ca faci ceea ce trebuie, iar beneficiile planificarii meselor cu cei dragi au mai mult sens ca niciodata!